top of page
Search
  • Writer's pictureOzan Fırat

PANDEMİ DÖNEMİNDE TEMİZLİK

Updated: Mar 4, 2021

Her alanda hayatımızı değiştiren korona virüsün standart temizlik anlayışımıza olan etkisini inceleyeceğimiz bir yazı ile sizlerleyiz.


Korona virüs tam anlamı ile 2020 mart ayında hayatımıza girdi. O dönemden itibaren alıştığımız sosyal hayatımız ile temizlik anlayışımıza da birçok etkisi oldu. Özellikle temizlik ile ilgili herkes birçok yorumda bulundu. Bu yorumlar arasında abartıya kaçan temizlik önerilerinin yanında hayatımıza olayca entegre edebileceğimiz temizlik önerileri de yer almaktaydı. Fırat halı yıkama olarak sizin için bu temizlik önerilerini bir araya getirdik.

İlk olarak dışarıdan eve getirildiğiniz ürünler ile başlayalım çoğu kişi dışarıdan eve getirdiği ürünleri ne olduğu fark etmeksizin bol su ve sabun ile yıkamayı tercih ediyor. Fakat bu abartı davranışın yerine aldığınız ürünleri açıkta ya da evinizin bir köşesinde 24 saat havalandırdıktan sonra yerlerine yerleştirebilirsiniz.24 saatin sonunda üzerinde virüs var ise çoktan ölmüş olacaklardır. Dışardan aldığınız sebzeleri ise bol su içerisine koyacağınız sirke ile temizleyebilirsiniz. Böylece saatler suyun altında sebzeleri ovalamanıza gerek kalmayacak ve suyun içerisine koyduğunuz sirke ile daha garanti bir temizlik elde edeceksiniz.

İkinci olarak dışardan eve gelince üzerlerinde bulunan kıyafetleri direk yıkamaya atan ve telefonlarını, çantalarını, ayakkabılarını bol kolonya ve dezenfektan ile temizleyenler için bir önerimiz olacak. Dışarıdan geldiğinizde üzerinizdeki kıyafetleri yıkmak yerine havalandırmayı tercih edebilirsiniz böylece kıyafetleriniz daha az yıpranacaktır. Telefon camınızı dezenfektan ve kolonya ile silmek yerine ıslak mendil ile silmeyi tercih edebilirisiniz. Telefon ekranını içerisinde alkol olan ürünlerle temizlemek ekranınıza zarar verecektir. Ayakkabılarınızı ve çantalarınızı da kıyafetleriniz gibi havalandırabilirsiniz. Deri vb. ürünleri yine alkol ve benzeri ürünler ile temizlemek ömürlerini azaltacaktır.

Son olarak dışarıda iken dikkat etmeniz gereken temizlik önerilerine gelecek olursak. Dışarıya çıkınca mutlaka maske takmalısınız. Diğer insanlar ile aranıza mesafe koymalısınız. Siperlik ve eldiven gibi materyalleri kullanmanıza gerek yok. Eldiven kullandığınız takdirde dokunduğunuz yerde virüs var ise onu başka bir yere taşımış olursunuz. Eldiven yerine ellerinizi sıkça dezenfekte edebilirsiniz su bulunan yerlerde ellerinizi bol sabun ve su ile gün içerisinde temizleyebilirsiniz. Uzun süre maske takmak zorunda iseniz gün içerisinde mutlaka maskenizi birkaç kere değiştirmelisiniz. Eğer dışarıda yalnız iseniz hava almak için arada maskenizi çıkartabilirsiniz akciğerlerinizin temiz havaya da ihtiyacı var. Ve mümkün olduğunca dışarıda iken elinizi ağzınıza ve gözünüze götürmemeye özen gösterin çoğu kişi bu şekilde virüse yakalanıyor.

Virüssüz ve sağlıklı günler dileğiyle gelecek yazımızda görüşmek üzere.


FIRAT HALI YIKAMA


0 242 334 11 46

0 551 405 59 89



Recent Posts

See All
bottom of page