top of page
Search
  • Writer's pictureOzan Fırat

EVDEKİ HİJYENİN ÖNEMİ


İnsanlar, günlerinin çoğunu evde geçirdiği bu dönemde evlerinin hijyeni konusunda nelere dikkat etmeli? Nedir bu evdeki hijyenin önemi?


Hijyen artık evde ve dışarda dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri. Ve çoğu kişinin ne kadar dikkat etse de atladığı temel denebilecek ve sık tekrarlanması gereken hijyen kuralları mevcut. Bu yazımızda sizlere bu kurallardan bahsedeceğiz.


Ev temizliği yaparken uyguladığınız belli temizlik yöntemleri vardır. Bunlar evi silme, süpürme vs. gibi temel haftada bir veya birkaç kez yapabileceğiniz şeylerdir. Fakat artık bu basit temizlik yöntemlerine yenilerini eklemeniz gerekebilir.

Halı,koltuk,yorgan,battaniye,stor perde gibi zamanla kirlenen ve temizlemesi zor olan ürünlerinizi antalya halı yıkama sektöründe çeyrek asırdır hizmet veren firmamız Fırat halı yıkamaya gönül rahatlığı ile yıkatabilirsiniz.

İlk olarak yatak odalarınızda uygulayabileceğiniz temizlik yöntemlerine bir göz atalım. Uyandığınızda hava soğuk olsa da odanızı havalandırmanız gerekiyor. Odanızı havalandırma esnasında gece boyunca yattığınız yatağı da üstüne örtü koymadan havalandırabilirsiniz. Böylece siz yatarken fark etmediğiniz bakteriler temiz hava ile beraber yok olacaktır. Yatak odanızda özellikle cilt sağlınız için yastık kılıfınızı haftada birkaç kez değiştirmeniz gerekiyor. Bu şekilde yastık kılıfına bulaşan ölü deriler ve kir cildinize zarar vermeyecektir. Aynı şekilde çarşaflarınızı da ayda birkaç kere değiştirmenizde yarar var. Pandemi döneminde yatakta çok vakit geçirmeye başladıysanız haftalık olarak da değiştirebilirsiniz.

Banyodaki hijyen ile devam edecek olursak banyo havlularınızı mutlaka günlük değiştirmelisiniz. Tuvalet ve lavabonuzu da zamanınız var ise her gün temizleyebilirsiniz. Banyonuzda bulanan alafranga tuvaletinizde sifonu çekerken mutlaka alafranganın kapağını kapatmalısınız. Böylece dışkılarınızda bulunan bakteriler havlularınıza ya da diş macunlarınıza bulaşmaz.

Son olarak tüm eviniz için geçerli olabilecek temizlik yöntemlerinden bahsedelim. Eskiden kapı kollarının temizliğine ya da lamba anahtarlarının temizliğine çok önem verilmiyordu. Ama pandemi ile beraber dokunduğumuz her yerin temizliğine önem vermeye başladık. Kapı kolları ve lamba anahtarları da bunlardan biri. Bu yerleri her gün sirkeli nemli bir bez ile ya da dezenfektanlı nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz böylece dokunduğunuz yerlerdeki bakteriler yok olacaktır ve başka yerlere taşınmayacaktır.


Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle.


FIRAT HALI YIKAMA

0 242 334 11 46

0 551 405 59 89

Recent Posts

See All
bottom of page